Hoe vrij ben jij? Leef je of ben je aan het overleven? En wat maakt nu echt het verschil tussen vrij zijn en je gevangen voelen? Tussen leven of overleven? Zou je je kunnen voorstellen dat je slechts één gedachte verwijderd bent van het één of het ander. Dat het verschil alleen kan worden waargenomen en voor waar kan worden aangenomen door denken in bewustzijn.

Hoe ingewikkeld en groot het verschil ook kan lijken, het één is niet beter dan het ander en sowieso is het in de kern niet meer of minder dan één gedachte anders die jij voor waar aanneemt. En nee, hierin zit geen opdracht om nu te gaan zitten omdenken want dan blijf je bezig. Je kunt iets wat met denken gecreëerd is niet oplossen met nog meer denken. We zijn in de loop van ons leven, in alle onschuld, gaan geloven in allerlei concepten. Die concepten vormen een soort van gevangenis. Het geloof in concepten zet je vast, ontneemt je de ruimte en daarmee de ander ook. Ik nodig je uit om steeds meer en meer te gaan zien dat de vrijheid zich afspeelt voor het denken. Zien hoe we als mens onze menselijke ervaring creëren van moment tot moment. Dat we de mogelijkheid hebben tot bewustzijn en denken en dat daar oneindig veel speelruimte in zit. Dat zou zo maar het verschil kunnen maken. Daar is ruimte voor verandering, transformatie, met als uitgangspunt dat alles wat zich afspeelt al perfect is. Dat überhaupt alles zich in dit moment afspeelt. Ook je verleden, ook de toekomst !

Elk nieuw moment weer. Kijk mee naar het systeem en krijg inzicht in de ruimte die er altijd is en zal zijn. Ook voor jou!