Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wat laat je achter in 2019 en wat wens je voor 2020? Deze vragen werden mij afgelopen weken gesteld. En grote kans dat aan jou ook zo’n vraag is gesteld dan wel dat je hem zelf stelde. Blijkbaar vragen die rond het concept Oud & Nieuw bij veel mensen door hun hoofd spelen.

Ik bemerkte bij mezelf dat zo’n vraag mij aan het denken zet. Om goede voornemens te hebben zou er iets niet goed moeten zijn wat ik graag anders zou willen zien/hebben. Om iets achter me te laten (voor zover dat eigenlijk al kan?) moest ik herinneringen gaan oproepen aan iets wat ik niet meer wil en gaan bedenken hoe ik het dan wel zou willen. In beide gevallen lijkt er iets niet goed te zijn/gaan en voor je het weet roept het gevoelens op van niet oké zijn en weerstand tegen wat er is.

Goede voornemens gaan over een verwachte toekomst die eigenlijk nooit komt. Er is alleen maar denken in dit moment. Wil je iets veranderen? Dan is er alleen maar nu om een stap te zetten. Elk moment weer. Zonder veel nadenken, analyses en oordelen. Wil je het niet dan doe je het nu niet. En ook dat zonder veel nadenken, analyses en oordelen.

En stel dat jij al helemaal oké bent? precies zoals je nu bent? En dat er dus niks te doen is, niks te fixen alleen maar te zien! En dat het ieder moment een soort van ‘oud & nieuw’ is. Vind je dat lastig te geloven en wil je graag inzicht in hoe je dat steeds meer en meer kunt gaan zien? Sluit gerust eens aan bij mijn Relaxshop ‘Moeiteloos leven’. Op mijn website vind je de data en locatie.