Soms vinden we het eigenlijk best heel prettig om iets niet te weten. Bijvoorbeeld als we een cadeau krijgen voor onze verjaardag dan is het heel leuk als dat een verrassing blijft. Het uitpakken daarvan is een feestje op zich.

Soms vinden we het heel spannend om iets niet te weten. De uitslag van een bepaald onderzoek of examen willen we graag zo spoedig mogelijk weten. In de tussenliggende tijd zitten we in spanning die soms gezond en soms ongezond genoemd kan worden.

Soms maakt het eigenlijk niet uit of je iets wel of niet weet. Je hebt bijvoorbeeld je vakantie gepland maar weet nog niet waar je naar toe wilt gaan. Je weet dat dat uiteindelijk wel goed komt dus maakt het je niet zoveel uit.

Meestal verschilt het per mens en per situatie of het ‘niet weten’ comfortabel of helemaal niet comfortabel voelt. Wat maakt nu dat dat per mens en situatie zo kan verschillen?

Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijke gedachten over situaties en dus ook zijn eigen bijbehorende gevoel/emoties. Dat maakt dus dat we per situatie zo verschillend kunnen reageren.

En weet je wat nu echt HET verschil kan maken. Dat je WEET dat het NOOIT de situatie is die een gevoel veroorzaakt maar je persoonlijke gedachten over de situatie. Je leeft en beleeft het denken.

Dan ben je vrij om te voelen wat er gevoeld wil worden zonder daarover te oordelen en er in te blijven hangen. Wat een ruimte! Die krijg je zomaar cadeau. Het is aan jou of je hem uitpakt of dicht laat.

Wil je hier meer over weten? Meld je aan voor de online workshop Moeiteloos leven die wekelijks plaatsvind of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.