Een poosje geleden vroeg een dierbaar familielid of ik voor hem de boodschappen wilde doen. Door omstandigheden was hij op dat moment niet meer in staat om dat zelf te doen. Toen hij nog wel mobiel was, fietste hij ‘stad en land’ af om zijn boodschappen zo voordelig mogelijk uit allerlei verschillende supermarkten te halen. Zijn budget was beperkt en hij pluiste alle folders uit voor de aanbiedingen. Ik vroeg hem wel eens waarom hij niet ‘gewoon’ naar de supermarkt bij hem om de hoek ging. Zijn reactie was dan dat die supermarkt veel duurder was en hij dan niet uitkwam met zijn budget.

Op het moment dat hij mij vroeg om zijn boodschappen te doen zei ik ‘Ja dat wil ik met alle liefde voor je doen maar wel op mijn manier’. En met mijn manier bedoelde ik dat ik zijn boodschappen gewoon bij de supermarkt om de hoek ging halen. Hoe dat dan met zijn budget moest vroeg hij zich af. Dat zien we dan wel weer was mijn reactie. Na nog wat gesputter van zijn kant gaf hij mij zijn lijstje mee en ging ik op pad. Hij had keurig achter elk product de prijs gezet die hij bij de andere winkel betaalde en bij elkaar opgeteld wat ik in totaal kwijt zou zijn. Al winkelend streepte ik keurig af wat er in het karretje ging en paste de prijs aan wanneer deze hoger of lager uitviel dan hij had vermeld. Al snel had ik in de gaten dat ik bij veel producten goedkoper uit was. En ja hoor bij de kassa bleek dat ik in totaal minder kwijt was dan hij had berekend. Hij hield zowaar geld over en ik tijd šŸ˜‰

Ben je voor je gevoel ook ‘stad en land’ aan het afgaan om iets voor elkaar te krijgen dan wel om ergens van af te komen? Heb je jezelf al helemaal uitgepluist of uit laten pluizen maar blijf je worstelen? Heb jij behoefte en ben je toe aan ‘moeitelozer en ‘zachter’ op welk front dan ook in je leven? Inzicht in de ‘werking’ van de Drie Principes verlicht.

Het kan en mag echt moeitelozer en zacht!