De bloempot van de foto staat op een locatie waar ik regelmatig kom en was me al een paar keer opgevallen. Zoals je op de foto kunt zien is de pot kapot en heeft iemand bedacht om hem met ducttape aan elkaar te plakken. En even voor degene die nog nooit van ducttape gehoord hebben: ‘Ducttape is olie- en waterbestendig en hierdoor geschikt voor noodreparaties. Het is praktisch in gebruik doordat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch ook makkelijk af te scheuren is in de breedterichting.’

Afijn, afgelopen week was het lekker weer dus gingen we lekker buiten zitten. Opeens trok de bloempot, die bij nader onderzoek zelfs op drie plekken gebroken en geplakt bleek te zijn, weer mijn aandacht en plotsklaps wist ik waarom.De met ducttape aan elkaar geplakte bloempot doet mij denken aan het grote verschil tussen de reguliere psychologie en ‘werken’ met inzicht in de Drie Principes. Waar de reguliere psychologie ervan uit gaat dan de mens kapot dan wel gebroken kan zijn, is het uitgangspunt van de Drie Principes dat we als mens altijd ‘heel’ zijn. Waar de reguliere psychologie aan de slag gaat met methodes, technieken en trucjes om dat wat kapot is te analyseren en te verklaren laten de Drie Principes je zien dat er simpelweg iets te ZIEN is. Waar de reguliere psychologie vaak een tijdelijke oplossing is, is inzicht in de werking van de Drie Principes fundamenteel en blijvend.

Dus denk je dat jij gebroken bent? Ben je al een poosje ‘op zoek’ naar een oplossing en heb je al van alles geprobeerd wat tijdelijk wel hielp maar nooit voor langere tijd? Ben je wel toe aan ‘moeiteloos’ en fundamenteel? Maak gerust eens een afspraak voor een kennismaking.