De meesten van jullie kennen vast wel de uitdrukking ‘even mijn batterij opladen’. Hierbij wordt de batterij gebruikt als metafoor voor een evenzo metaforische ‘pot energie’ die we in ons lijf hebben. Als deze energie dreigt op te raken, gaan we de batterij opladen door iets ontspannends te doen bijvoorbeeld. Daarmee tanken we weer energie bij en raakt ons zogenaamde potje weer gevuld.

Eerst even een technisch ‘weetje’ over een batterij: ‘Een batterij laat energie ontstaan door de verbinding (stroomkring) tussen een plus en een min pool. In een stroomkring beginnen elektronen aan de pluskant van de batterij dus met 1,5 Volt en als de elektronen weer terug zijn bij de batterij aan de minkant hebben ze 0 Volt aan energie. In de batterij krijgen ze weer energie en nemen die mee de stroomkring in. Deze energie raken de elektronen kwijt als ze een weerstand tegenkomen. Een weerstand kan bijvoorbeeld een lampje zijn. De energie wordt omgezet in licht en warmte.’

Als we dit systeem nu eens vergelijken met het systeem van de menselijke ervaring. Negatieve en positieve ervaringen horen bij het mens zijn en zorgen ervoor dat je voelt dat de energie stroomt en dat je leeft. In de batterij gaat dit opladen vanzelf. In de menselijke ervaring laden we op door positieve ervaringen op te doen denken we. Of zou het zo kunnen zijn dat het van nature geregeld is? Dat zodra we de emoties van zowel de negatieve als de positieve ervaringen laten stromen en er laten zijn, er als vanzelf balans is. Dat juist als er weerstand is tegen een bepaalde gedachte en/of emotie, dit zorgt voor minder doorstroom van de energie! Hierdoor werkt het van nature zeer intelligente oplaadsysteem niet goed meer waardoor de levensenergie niet goed kan stromen.

Inzicht in hoe het systeem van de menselijke ervaring werkt door te luisteren naar de beschrijving van de Drie Principes zorgt er als het ware voor dat de levensenergie op zeer natuurlijke wijze blijft stromen. Hierdoor zou het maar zo kunnen dat je het leven als moeitelozer gaat ervaren.

Meer weten over ‘Moeitelozer leven’? Kom eens langs voor een live gesprek of schuif een keer aan bij mijn online workshops. Tevens een mooi moment om even je batterij op te laden šŸ˜‰