Vorige week ontdekte ik in één van mijn pannen dat er een vlek in zat die er, ondanks diverse eerdere schoonmaak pogingen, niet uit was gegaan. Ik had dit dus eigenlijk al eerder geconstateerd maar voelde geen enkele behoefte dan wel noodzaak om dit op te lossen. Nu spontaan blijkbaar wel. Ik dook in het schoonmaak kastje om te kijken wat daar eigenlijk allemaal lag en wat ik eventueel zou kunnen gebruiken. 

Mijn oog viel op een doosje schuursponsjes die ergens achter in een hoekje lag. Die doos had ik bij het opruimen van het huis van mijn overleden broer gevonden en meegenomen herinnerde ik me opeens. Het was een product wat ik zelf nooit gebruikte maar iets in mij zei toen dat ze vast wel een keer van pas zouden komen. En ja hoor! Met het sponsje werd het pannetje moeiteloos schoon. Het ging zo eenvoudig dat ik opeens geïnspireerd werd ook nog een paar andere pannen aan te pakken waar ik me al een tijdje lichtelijk aan ergerde. Ook die stonden binnen mum van tijd te ‘shinen’ in de keuken. Ik moest eigenlijk gewoon lachen om het gemak waarmee dit allemaal ging. En het mooie was natuurlijk dat de oplossing gewoon al die tijd al voor handen was.

Het hele voorval deed mij denken aan hoe inzicht in de werking van de Drie Principes op een heel eenvoudige manier behulpzaam is bij het weer zichtbaar maken van alles wat er gewoon al is. Geen ingewikkelde zoektocht, geen complexe analyses, gewoon eenvoudigweg inzicht krijgen. Gun je zelf de rust en de ruimte om hier eens in te duiken. Jij weet wanneer de timing perfect is. Wij zien je graag verschijnen!