Het thema ‘Vrijheid en verbinding’ was afgelopen weekend onderwerp van gesprek tijdens een online workshop. Hierover bestaan veel idee├źn en logischerwijs dus ook veel ‘idee-alen’. Simpelweg en kort door de bocht gezegd, is het wat jij denkt dat het is.

Terwijl ik luisterde naar wat er zoal gezegd werd, kwam bij mij naar boven dat we als mens in het kader van verbinding vaak zoekende zijn naar gemene delers. Naar dat wat we gemeenschappelijk hebben. In de praktijk blijkt dat die gemene delers nogal veranderlijk zijn. Wat we daarbij over het hoofd zien is dat DE grootste en ook nog UNIVERSELE gemene deler er gewoon altijd is en altijd zal zijn en onveranderlijk is. Zolang we als mens in dit aardepakje rondlopen brengen we allemaal op dezelfde manier onze menselijke ervaring tot stand. De Drie Principes beschrijven op simpele wijze hoe de menselijke ervaring vanuit eenheid (Mind) ontstaat en door denken (Thought) in bewustzijn (Consciousness) tot leven komt en ervaren wordt. Je leeft en beleeft het denken. Die eenheid is je ware aard oftewel je ware natuur. De allergrootste verbindende factor en de enige universele onveranderlijke gemeenschappelijkheid.

Inzicht in hoe de menselijke ervaring ‘werkt’ is een hele vruchtbare bodem voor verbinding op welk niveau dan maar ook. En vandaar uit ervaar je vanzelf de vrijheid waar iedereen zo naar op zoek is. In de vorm kun je blijven zoeken naar de gemene deler tot je spreekwoordelijk gezegd ‘een ons weegt’. Je vindt hem in het vormloze, de stilte, de leegte voor het denken die onveranderlijk is waardoor verbinding er altijd is.