Verbeter de wereld, begin bij jezelf! Dat is het gezegde wat recentelijk meerdere keren in mijn hoofd opkwam. Toen ik deze zin opschreef, zag ik opeens dat het woordje begin dezelfde letters bevat als ‘being’ oftewel ‘zijn’. Een mooie aanwijzing naar wat er nodig is om te beginnen.

Je hoeft er namelijk alleen maar te zijn en dan ben je er al! Keep it Simple! Hou het eenvoudig. Uiteindelijk zijn we op microscopisch niveau een onderdeel van het geheel en dat maakt dat we uiteindelijk het geheel zijn. Dus mocht je de neiging op voelen komen om iets te verbeteren in je buitenwereld? Je partner, je kind, je buurman, de juf, je familie, je vrienden etc.etc. Kijk naar binnen en begin door ‘being’, je hoeft er alleen maar te zijn.

En voor degenen die nu denken ‘Ja maar zo makkelijk kan het niet zijn’ of ‘Ja maar ik moet toch wel iets ondernemen’ of een andere ‘ja, maar’. Onderzoek maar voor ‘jezelf’ waar jij uit bestaat. Wie is die ‘ik’, wie ben ‘jezelf’, hoe neem je dat waar? Wie neemt dat waar? Begin daar.

Ontdek de ruimte waarin ALLES opkomt en ook weer gaat. En ja, natuurlijk is er iets te doen of te laten met nadruk op het woordje ‘natuurlijk’. Want zelfs als je schijnbaar niets doet of slaapt, vinden er volkomen vanzelf, miljarden automatische processen plaats in het menselijk lichaam.

Nieuwsgierig naar die ruimte? Zin en lef om die te gaan (her)ontdekken? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek of doe mee met mijn Relaxshop ‘De ruimte in’ en ervaar hoe het is om er alleen maar te hoeven zijn.