Afgelopen week reed ik met mijn fietsmaatje een rondje door de prachtige bossen op de Veluwe. Mijn fietsmaatje is recentelijk gestart met een cursus fotografie dus bekijkt haar omgeving momenteel met andere ogen. Onderweg stopten we dan ook een paar keer om plaatjes te schieten van al het moois dat we onderweg tegenkwamen.

Ze vertelde dat er tijdens de cursus iemand was geweest die niet had geweten dat ze de fotocamera ook anders kon vasthouden en een kwartslag kon draaien om een foto te nemen. Zo kreeg ze een hele andere kijkrichting. Blijkbaar had niemand haar dat ooit verteld. Wij verbaasden ons daarover en vonden het ergens ook wel vermakelijk. Het is voor ons blijkbaar zo’n vanzelfsprekend en simpel ‘weetje’ dat je die camera kan draaien. Maar voor haar cursusgenoot ging er een wereld open. 

Zo is het eigenlijk ook met de beschrijving van de Drie Principes. Die laten je een hele andere kant opkijken, 180 graden anders! Die andere kijk kan je zo maar inzichten geven die maken dat je het leven als moeitelozer ervaart. Het is zo simpel dat je er gewoon overheen kijkt. Je zult je erover verbazen en persoonlijk vind ik het ook nogal vermakelijk. Je zult zien dat je alles veel lichter en luchtiger gaat beleven. En als je het eenmaal weet, vergeet je het nooit meer en gaat er een wereld voor je open!