Ervaringsdeskundige

 Eetstoornissen

 

 

 

Heb jij een eetstoornis label (anorexia, boulimia, NAO, orthorexia o.i.d.) of weet je nog niet zeker dat je een eetstoornis hebt maar worstel je op de een of andere manier met eten?  Ben je in behandeling, uitbehandeld of juist nog op zoek naar hulp? Ben je de ouder van een kind dat worstelt, de broer of zus, opa of oma of een vriendin van iemand die worstelt? Ja? Ben je moe van je eigen ‘geworstel’ of kun je het geworstel van je naaste niet meer aanzien en heb je daar je eigen worsteling mee? Lees dan nog even verder.

Kun je je voorstellen hoe makkelijk het is het als je niet meer hoeft uit te leggen waar je mee worstelt. Hoe fijn zou het zijn als degene die je om hulp vraagt, al uit eigen ervaring weet waar jouw worsteling uit bestaat. Op het gebied van eetstoornissen ben ik een zogeheten ‘dubbele’ ervaringsdeskundige: zelf heb ik jarenlang geworsteld met boulimia en daarnaast heb ik vrij recentelijk ervaring opgedaan als ouder van een kind met een eetstoornis. Vooral in het proces rondom de eetstoornis van mijn kind heb ik gezien dat het heel behulpzaam is ‘de andere kant’ op te kijken. Ik heb inmiddels ook een aantal jaren ervaring met het ambulant begeleiden van gezinnen waarvan één van de kinderen worstelt met een eetstoornis. Hierbij begeleid ik zowel de jongeren als de ouders. De andere  ‘kijkrichting’ en de inzichten die ik hierbij heb gekregen, wil ik graag met jou delen. Ook jij mag ervaren dat het moeitelozer kan.

Dus heb je zelf te maken hebben met een eetstoornis (in welke vorm dan ook), of ben je familie, vriend(in) of zelf behandelaar? Voel je welkom om contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. We gaan uitdrukkelijk niet aan de slag met denk- en eetpatronen. Wel gaan we dieper in op het mechanisme achter de menselijke ervaring aan de hand van de Drie Principes, waardoor patronen als vanzelf kunnen oplossen. Zonder ingewikkelde technieken, analyses en/of stappenplannen. Inzicht zorgt voor de transformatie die het leven op een fundamentele manier écht makkelijker maakt.

Het is een traject op maat en we bepalen in overleg de vorm, intensiteit en de kosten. Waarbij ik wil benadrukken dat geld nooit een belemmering mag vormen om mijn begeleiding in te schakelen.