Ervaringsdeskundig

op het gebied van eetstoornissen 

Heb jij een eetstoornis label (anorexia, boulimia, NAO, orthorexia o.i.d.) of weet je nog niet zeker dat je een eetstoornis hebt maar worstel je op de een of andere manier met eten?  Ben je in behandeling, uitbehandeld of juist nog op zoek naar hulp? Ben je de ouder van een kind dat worstelt, de broer of zus, opa of oma of een vriendin van iemand die worstelt? Ja? Ben je moe van je eigen ‘geworstel’ of kun je het geworstel van je naaste niet meer aanzien en heb je daar je eigen worsteling mee? Lees dan nog even verder.

Als je dit leest ben je vermoedelijk op zoek naar hulp. Kun je je voorstellen hoe makkelijk het is het als je niet meer hoeft uit te leggen waar je mee worstelt. Hoe fijn zou het zijn als degene die je om hulp vraagt, al uit eigen ervaring weet waar jouw worsteling uit bestaat. Op het gebied van eetstoornissen ben ik een zogeheten ‘dubbele’ ervaringsdeskundige: zelf heb ik jarenlang geworsteld met boulimia en daarnaast heb ik vrij recentelijk ervaring opgedaan als ouder van een kind met een eetstoornis. Vooral in het laatste proces heb ik gezien dat het heel behulpzaam is ‘de andere kant’ op te kijken. De andere  ‘kijkrichting’ en de inzichten die ik hierbij heb ‘opgedaan’ wil ik graag met jou delen zodat jij ook mag gaan ervaren dat het moeitelozer kan. 

Dus heb je te maken hebben met een eetstoornis in welke vorm dan ook, zelf of als familielid, vriend(in) of behandelaar; voel je welkom om contact op te nemen voor een gesprek.