Drie Principes

Dagretreat

Deep Listening 

 

Een van de mogelijke bijwerkingen van inzicht in de werking van de Drie Principes is dat je ‘anders’ gaat luisteren. Daar gaan we deze dag eens vanuit ontspanning naar kijken. Deep Listening is een vorm van luisteren die nogal verschilt van de manier waarop wij normaal luisteren. Meestal worden we afgeleid terwijl we luisteren naar de ander. Onze gedachten over de woorden van de ander leiden ons af van wat er daadwerkelijk gezegd wil worden. We willen het snappen met ons intellect en reageren op wat er gezegd wordt. Je zou jezelf kunnen afvragen of je dan nog wel echt kan luisteren. Dit gedicht met de titel ‘Deep Listening’ is geschreven door Mary-Elizabeth Cotton verwijst hier heel mooi naar:

Laten we gewoon
even luisteren
Laten we onze geest tot zwijgen brengen
en ons hart openen

Laten we gewoon
even luisteren van binnenuit

Luisteren
Niet om kennis op te doen
Niet om vragen te formuleren
Liever om heilige verbonden tegen te komen
En diepgaande wijsheid

Laten we het intellect niet stimuleren,
Maar de ziel omarmen

Als gedachten het brein overschaduwen
Laat ze voorbijgaan
Als woorden op de tong tintelen
Laten we ze in stilte wegademen

Keer later naar ze terug
Maar hier
Hier in dit kostbare moment van delen
Laten we luisteren

Laat de woorden over ons heen spoelen
En in een stille kalme vijver wegvloeien

Laten we luisteren

 

Deep Listening gaat voorbij aan de woorden. Het is geen vaardigheid maar meer een staat van zijn waarin je als het ware met een ‘schone lei’, blanco, luistert naar de ander. Je zou het kunnen vergelijken met luisteren naar het ruisen van de zee of, zoals ik laatst iemand hoorde zeggen, luisteren naar de regen. Klinkt dit als muziek in de oren en ben je benieuwd wat er dan te ‘horen’ is? Meld je dan aan voor deze dag en laat je verrassen door de eenvoud.

De Drie Principes (beter bekend als The Three Principles) van Sydney Banks zijn deze dag uiteraard ook weer het uitgangspunt. Het is een fundamenteel ander uitgangspunt dat als een soort van bijwerking heeft dat je het leven in zijn algemeenheid moeitelozer ervaart.

Voor wie?

In wezen is deze dag geschikt voor iedereen. Of je nu voor je werk veel naar anderen luistert of privé vaak luisterend oor mag spelen, dat maakt niet uit. Er is voor iedereen wat nieuws te ‘horen’ en ‘zien’. Je hoeft geen ‘voorkennis’ te hebben van de Drie Principes om aan deze dag deel te kunnen nemen. Kijk je al wat langer in de richting van de Drie Principes dan is deze dag óók heel waardevol.

Door wie?

Deze dag wordt gefaciliteerd door mij en Natasja Hoogenboom. Wij verdiepen ons sinds 2018 in de 3 principes, zijn gecertificeerd 3P facilitators en delen hun inzichten nu professioneel. 

Data

Zondag 2 juni 2024 bij Yogasite in Breda

Woensdag 19 juni 2024 in Hotel Villa Vennendal te Nunspeet

Zondag 8 september 2024 in Hotel Villa Vennendal te Nunspeet

Donderdag 26 september 2024 bij Yogasite in Breda

Praktisch

  • Vanaf 9.30 uur staat de koffie voor je klaar. We starten het programma om 10 uur en ronden de dag rond 16.30 uur af.
  • Koffie/thee en water staan de hele dag tot je beschikking
  • We lunchen gezamenlijk. Mocht je dieetwensen hebt, laat het ons dan even weten
  • Kom je met de auto? Je kunt gratis parkeren bij het hotel en het hotel beschikt over een aantal laadpalen.
  • Kom je met de trein? Het hotel ligt op 5 minuten loopafstand van het station.

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen 125,= euro excl. BTW. 

Aanmelden

Leuk! Het enige wat je hoeft te doen is je via https://natasjahoogenboom.nl/aanmeldformulier/ aan te melden. Je
ontvangt dan binnen enkele minuten een eerste bevestiging met praktische informatie in je mailbox.
Heb je vragen of twijfel je of dit dagretreat iets voor jou is? Mail dan even naar Loes (welkom@loescoacht3p.nl) of Natasja (contact@natasjahoogenboom.nl).

Links op de foto zit Natasja Hoogenboom en rechts op de foto Loes Huijer. De afgelopen jaren hebben wij steeds dieper inzicht gekregen in de werking van de Drie Principes. Dit inzicht heeft ons leven zoveel moeitelozer gemaakt in velerlei opzichten en dat gunnen wij jou ook.

Het thema Deep Listening vinden wij allebei een zeer boeiend thema. Natasja heeft afgelopen zomer een 3 daagse training bij Jack Pransky gevolgd. Loes heeft al een aantal jaren ervaring met een gespreksmethode waarbij luisteren naar de ander centraal staat en heeft recentelijk een training bij Mavis Karn gevolgd.  

Loes is momenteel vooral werkzaam in de sector zorg en welzijn en Natasja in het bedrijfsleven.