Drie Principes Retraite

Inzicht verlicht

21/22/23 juni 2024

 

Deze retraite heeft als thema ‘Inzicht Verlicht’. De Drie Principes beschrijven hoe de menselijke ervaring tot stand komt: je leeft en beleeft het leven. Net als het principe zwaartekracht altijd aan het ‘werk’ is, zijn de Drie Principes er ook altijd. Ze werken als een soort kompas en wijzen je altijd weer richting je ware natuur. Zodra het ergens wringt en schuurt in je leven hoef je alleen maar ‘naar binnen’ te kijken. Inzicht in dit op het eerste gezicht simpele gegeven kan zorgen voor enorm veel verlichting. Er is niks te doen, wel te ZIEN.

Ontspanning zorgt voor ruimte om nieuwe frisse gedachten te laten opkomen. Tijdens dit weekend zal er dan ook uiteraard een fijne balans zijn tussen gezamenlijke mijmermomenten en momenten die je naar eigen wens kan invullen.

Voor wie?

In wezen is deze meerdaagse retraite geschikt voor iedereen die wel wat meer gemak, eenvoud en moeiteloosheid kan gebruiken in zijn/haar leven. Je hoeft geen voorkenniste hebben van de Drie Principes om aan deze retraite deel te kunnen nemen. Kijk je al wat langer in de richting van de Drie Principes dan is deze driedaagse een mooie verdieping. 

Door wie?

Deze driedaagse wordt door mij gefaciliteerd samen met collega Heldermaker Ineke Gelpke. Sinds 2014 verdiep ik me in de Drie Principes en in 2018 heb ik de opleiding tot 3P facilitator afgerond bij de Shiftacademy. Mijn eerste inzichten heb ik ervaren tijdens de periode dat mijn kind worstelde met een eetstoornis. In de jaren daarna waren deze inzichten ook mijn ‘kompas’ tijdens een periode van mantelzorg en afscheid nemen. Ineke heeft in 2020 de opleiding afgerond en heeft vooral haar inzichten gekregen op het gebied eetstoornissen, rouw en onzekerheid. Ze begeleidt mensen op weg naar een lichter leven. Uiteraard weten we beiden dat inzicht in de werking van de Drie Principes universeel is

Wanneer & waar

De retraite vindt plaats van vrijdag 21juni (vanaf 14.30 uur) tot en met zondag 23 juni a.s. (tot 15.00 uur) bij retraitecentrum Boeddhawierde in Usquert. Een rustige plek in de Hollandse polders, waar transformatie, verdieping, verstilling en ontspanning hun thuisbasis vinden. De locatie heeft een prachtige tuin, waarin je heerlijk kunt zitten. Rond Usquert ligt de Hollandse polder – platter dan plat. Je kunt wandelend of fietsend (neem dan wel je eigen fiets mee ;-)) de lokale dorpjes verkennen. Het is ongeveer een uur lopen naar Noordpolderzijl, waar de Waddenzee begint.

Praktisch

  • Er wordt gezorgd voor een aangenaam verblijf met eenvoudige maar comfortabele kamers, eten, drinken en alles wat je nodig hebt.
  • De maaltijden zijn vegetarisch en dagvers, zoveel mogelijk biologisch en koolhydraatarm en worden met liefde bereid. Heb je dieetwensen, laat het mij dan even weten.
  • Er zijn in totaal 10 slaapplaatsen (vier 2-persoonskamers en een aantal chambrettes). Er zijn 2 douches en 4 toiletten. Afhankelijk van het aantal deelnemers wat zich gaat aanmelden, krijg je een eigen kamer toegewezen of deel je een kamer.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Kosten

De kosten voor deze volledig verzorgde driedaagse bedragen 799,= euro.

Aanmelden

Leuk! Het enige wat je hoeft te doen om je aan te melden is een mail sturen naar welkom@loescoacht3p.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en andere benodigde gegevens. Uiteraard is het afhankelijk van het aantal deelnemers of de retraite door kan gaan. Hierover krijg je voor 7 juni a.s. bericht.